Sahan ketjun teroittaminen metsässä

Varmista, että alusta on vakaa ja että saha pysyy paikallaan viilauksen ajan. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten voit toimia. Käytä parhaimmalta tuntuvaa menetelmää. Tärkeintä on, että sahassasi on aina työtäsi helpottava terävä ketju.

1. Yksinkertaisin menetelmä on käyttää teroitustukea. Lyö teroitustuki kiinni kantoon tai tukkiin ja kiinnitä terälevy siihen samalla tavoin kuin ruuvipenkissä. Noudata viilausohjeita.

moottorisahan teroitustuki

2. Käytä apuna pientä puuta. Tee viilausta varten sopivalle korkeudelle pystysuora pistosahaus. Varo takapotkuriskiä pistolovea tehdessäsi. Sammuta moottori ja työnnä terälevy pistoloveen. Kiinnitä terä paikalleen työntämällä yhdistelmäavain terän ja sahausuran väliin. Noudata viilausohjeita.

3. Käytä apuna pientä puuta. Katkaise puu viilaukseen sopivalta korkeudelta. Sahaa kantoon suunnilleen sahan terälevyn syvyinen lovi. Sahaa puun rungossa olevan loven alapuolelle vino leikkaus sille puolelle, jolla sahanrungon on tarkoitus olla. Työnnä loveen nostokoukku ja aseta koukun kädensija tukemaan moottorisahaa. Noudata viilausohjeita.

moottorisahan teroitus metsassa

4. Tätä menetelmää käyttämällä voit viilata sekä oikealla että vasemmalla kädellä. Istu hajareisin puunrungon päällä. Pidä sahanrunkoa reisien välissä. Kumarru eteenpäin saharunkoon päin ja tue kyynärvarsia reisiin. Viilaa ensin kaikki leikkuuhampaat yhteen suuntaan samalla otteella. Vaihda sitten viila toiseen käteen ja viilaa toinen puoli. Noudata viilausohjeita.

moottorisahan teroitus metsassa 2

5. Viilaa oikealla kädellä kohdan 4 mukaan. Kun olet viilannut kaikki leikkuuhampaat yhteen suuntaan tämän menetelmän mukaan, vaihda viila vasempaan käteen ja aseta saha nyt nojalleen kantoa tai tukinrunkoa vasten. Paina oikealla jalalla sahanrunkoa niin, että se pysyy tukevasti paikallaan. Viilaa toisen puolen leikkuuhampaat viilausohjeiden mukaan.

moottorisahan teroitus metsassa 3

www.konenygard.fi