Moottorisahan Terävarustuksen ylläpito

Ketjun kiristys
Varmista, että ketju on kiristetty oikealla tavalla. Löysä ketju voi irrota paikaltaan ja sekä vahingoittaa sinua että särkeä moottorisahan. Liian tiukalle kiristetty ketju saattaa nopeuttaa terälevyn kulumista. Oikein kiristetty ketju ei saa roikkua terässä. Ketjun kireys on oikea, kun ketju on kiinni terälevyn alapuolessa ja voit liikuttaa ketjua helposti vetämällä sitä kädellä. HUOM! Käytä työkäsineitä käsitellessäsi moottorisahan terävarustusta.

Terävä ketju
Ketjun on aina oltava terävä, jotta sillä voi sahata turvallisesti, tehokkaasti ja tarkasti. Yksinkertainen tapa teroittaa ketju on käyttää Husqvarnan viilanohjainta ja noudattaa seuraavilla sivuilla olevia viilausohjeita.

Kuinka usein ketjua on teroitettava?
Sahan ketju tylsyy vähitellen, vaikka yrittäisit välttää ketjua nopeasti tylsyttäviä kohteita (kivet, maa yms.). Jos sahaat , ketju on välittömästi teroitettava. Jos käytät moottorisahaa miltei koko päivän, ketjua on syytä teroittaa muutamalla viilausvedolla aina tankattaessa. On helpompi teroittaa vähän ja usein kuin antaa teroitusten välin venyä pitkäksi. Siten myös tarkkuus paranee ja työ on tehokkaampaa.

Käytä aina valmistajan suosittamaa terää ja ketjua.

Viilaustarvikkeet
Tarvitset ketjun teroitukseen seuraavat välineet:

• Pyöröviila
• Lattaviila
• Viilanohjain
• Viilanohjain-/alennuskaavioyhdistelmä

Muista, että pyöröviila ja mallit vaihtelevat kooltaan ja ulkonäöltään ketjutyypin mukaan. Ketjutyyppi on merkitty yhdistelmäviilanohjaimeen. Katso oheisesta taulukosta tai kysy lähimmästä Husqvarna-liikkeestä.

moottorisahan ketjun viila

Viilaustarvikkeet saat nettikaupastamme:

www.konenygard.fi