ÄLÄ SÄÄSTÄ TURVALLISUUDESTA!

Turvavaatteiden on oltava huomiovärisiä, jotta ne näkyvät selkeästi luonnossa. Turvavarusteiden on oltava testattuja EU:ssa ja Yhdysvalloissa (CE-/ISO-/UL-merkintä) voimassa olevien kansainvälisten sääntöjen ja standardien mukaan. Vaatimukset voivat vaihdella eri maiden välillä. Lisätietoja on saatavissa jälleenmyyntiliikkeistä.

Varmista turvallisuutesi – käytä aina kaikkia työssä tarvitsemiasi turva-varusteita!

1. KUULONSUOJAIMILLA JA VISIIRILLÄ VARUSTETTU KYPÄRÄ Kypärä on suunniteltu suojaamaan päätäsi oksilta ja iskuilta. Visiirin on peitettävä koko kasvot, jotta se suojaa ne naarmuilta ja sahanpurulta. Suojalasit antavat lisäsuojaa silmille. Kuulonsuojaimet suojaavat vahingolliselta melulta. Kuulonsuojaimien sisäosat kuluvat ajan mittaan, ja ne on vaihdettava säännöllisesti. Kypärän muoviosat vanhenevat ja haurastuvat ajan myötä, enimmäkseen UV-säteilyn vaikutuksesta. Sen vuoksi kypärä on vaihdettava 5 vuoden kuluessa valmistuspäivämäärästä laskien tai viimeistään 3 vuoden kuluttua alkuperäisestä pakkauksesta purkamisen jälkeen. Husqvarnan kypärissä on kalenteri, johon ensimmäinen käyttöpäivämäärä merkitään. Osta turvavarusteet verkkokaupastamme.

2. TURVAPUSERO Turvapuseron on oltava huomiovärinen ja hengittävä, ja sen tulee peittää täysin vartalon yläosa. Osta turvavarusteet verkkokaupastamme.

3. TURVAHOUSUT/TURVALAHKEET Turvahousuissa on oltava kansainvälisten standardien mukainen viiltosuoja. Ketju takertuu vaatteen vuorissa olevan monikerroksisen viiltosuojan pitkiin kuituihin ja pysähtyy sekunnin murto-osassa (kuva A). On tärkeää noudattaa valmistajan antamia pesuohjeita. Jos housujen viiltosuojakerrosten läpi on sahattu, housut on poistettava käytöstä. Osta turvavarusteet verkkokaupastamme.

4. TURVASAAPPAAT Saappaissa on oltava kansainvälisten standardien mukainen suojaava teräskärki, viiltosuoja ja voimakaskuvioinen pohja (liukastumista estävä uritus). Osta turvavarusteet verkkokaupastamme.

5. TYÖKÄSINEET Turvakäsineitä on käytettävä aina suojaamaan käsiä viiltohaavoilta sekä öljyltä ja polttoaineilta. Käsineiden vasemman käden viiltosuoja suojaa käyttäjää myös ketjulta. Osta turvavarusteet verkkokaupastamme.

6. ENSIAPU Pidä aina ensiaputarvikkeita mukanasi ja helposti saatavilla. Ensiapupakkaus on aina oltava mukana hakkuupaikalla. 

7. YHTEYDENOTTO ONNETTOMUUDEN SATTUESSA Onnettomuustilanteessa paikalle on kutsuttava nopeasti apua. Pidä hakkuupaikalla aina mukanasi vihellyspilliä ja matkapuhelinta/radiopuhelinta.

husqvarna metsurin tarvikkeet

Muista; vältä yksin työskentelyä!


Vältä yksin työskentelyä! Kun työskentelet jonkun toisen tai useamman kanssa, voitte auttaa toisianne, jos jotain sattuu. Vähimmäisvaatimukset työskenneltäessä yksin:
• Ilmoita jollekin toiselle henkilölle, missä olet päivän aikana.
• Merkitse olinpaikkasi ja kulkureittisi karttaan ja anna kartta yhteyshenkilölle.
• Pidä aina matkapuhelinta tai radiopuhelinta mukanasi.
• Pidä yhteyshenkilöön säännöllisesti yhteyttä.
• Mene metsään aina ajoneuvolla.
• Pysäköi ajoneuvo siten, että pääset sillä nopeasti liikkeelle.
• Noudata tarkkaan muita turvakäytäntöjä.

www.konenygard.fi